Dirigent

Hilda Wiarda is een veelzijdig musicus. Zij is een geboren Friezin die al op jonge leeftijd haar eerste pianolessen kreeg. Later aan het Leeuwarder Conservatorium studeerde ze af in de vakken piano, orgel, improvisatie, zang en muziekpedagogiek. Aan het Conservatorium Alkmaar behaalde ze diploma’s voor orgel en kerkmuziek en koordirectie. Tijdens haar muzikale loopbaan dirigeerde ze koren in Friesland en Noord – Holland. Ook heeft ze als docent meegewerkt aan kadercursussen voor koordirigenten.

Van 1992 tot 2012 was ze koordirigent van de Westerkerk te Amsterdam. De cantorij waaraan ze leiding gaf, voerde tijdens diensten en concerten een uitgebreid repertoire uit. Behalve als dirigent is Hilda ook als pianist actief. Ze speelt kamermuziek in ensembles en begeleidt vocalisten. Sinds 2012 heeft zij in Hoorn haar eigen kamerkoor opgericht, Spiro Musica.

Een andere tak van haar beroepspraktijk is het geven van lessen op een breed muzikaal terrein. Voor meer informatie over haar muzikale lessen kun je kijken op www.hildawiarda.com

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s